Ahsap yapi Dış ve iç tasarımlarından, projelendirilmesine , zemin etüt Gro beton, alt yapı çalışmaları, ahÅŸap yastıklarına varıncaya kadar zahmetli bir süreç sonrası baÅŸlar “AHÅžAP EV”ler.
Genelde çam veya ladin emprenye edilmiş kereste kullandığımız yapıların duvarlarında, ocak tuğlası da denilen dolu tuğla ile beraber 20*20, 15*10, 10*10, 5*10 lamine edilmiş keresteler kullanmaktayız.
KiriÅŸler 30*10 lamine keresteler 30cm aaralıklar ile alttan tavan tahtası üstten aralara camyünü gibi yalıtım malzemeeleri, taban tahtası5*8 lik keresteler 40cm aralıklar arası strafor ile doldurularak üzeri döşeme tahtası ile kaplanan bir süreç ile devam eder…
BaÄŸdadi yapi bina yapımında uygulanan bir yapı tekniÄŸi‘nin mimarlık literatüründeki adıdır. AhÅŸap üzerine 1-2cm aralıklarla yatay olarak çakılan çıtaların üstüne sıva vurulması ÅŸeklinde yapılır. AhÅŸap karkas yapılarda duvar yüzeylerinin sıva ile kaplanabilmesi için boÅŸlukların tuÄŸla, kerpiç vs malzemelerle doldurulması ya da sıva taşıyıcı ahÅŸap çıtaların çakılması gerekir. Sıva harcının bu çıtaların arasına girip yüzeye tutunması ile yapılan sıva tekniÄŸi “baÄŸdadi sıva”dır. Bugün ise; baÄŸdadi usulünde yapılar yapılmakta fakat daha çok tel ile yapılmış kafes örgüler kullanılmaktadır. Çıtaların yerini, tel kafes örgüler ve kontrplaklar almıştır.